„Добри Самарјанин” поново у акцији: Мали Драгослав добиће нови дом 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
„Добри Самарјанин” поново у акцији: Мали Драгослав добиће нови дом
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
12.04.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - Прича о деветогодишњем Драгославу из ивањичког села Кушићи,

пре неколико месеци обишла је Србију. Овај дечак остао је без оца и са мајком живи у јако тешким условима. Немаштина, беда и бол биле су њихова свакодневица.
Међутим, да није све тако црно и да има добрих људи лично су се уверили када им је вибер група „Добри Самарјанин” притекла у помоћ.

За само неколико дана добри људи тада су малом Драгославу и његовој мајци обезбедили неопходне намирнице за живот, намештај, технику, али и читаво стадо оваца.

Сада стиже још једна добра вест јер ће чланови ове групе реновирати им кућу.
„Докле год има добрих људи стизаће помоћ, па тако и ово није био крај, већ само почетак. Поред људи из читаве земље почела је да пристиже и помоћ из иностранства. Сачекали смо да се заврши оставинска расправа, и кренули смо у прикуупљање потребног материјал за реновирање. Надамо се да ће се и ова акција, попут многих пре ње, бити успешно спроведена у дело и да ће мали Драгослав спокојно живети са мајком у новом дому”, рекла је за ГЗС Мара Ковачевић, из вибер групе „Добри Самарјанин”.

Ова вибер група најбољи је показатељ да друштвене мреже могу бити итекако корисне. „Добри Самарјанин” постоји тачно пет година и за то време нахрањено је, обучено, али и под сигуран кров над главом усељено на стотине људи.

Групу је покренуо свештеник Синиша Никитовић који је помало заборављену хуманост ставио на прво место и тако успео да покрене и многе друге да помогну онима којима је помоћ неопходна и који од ње зависе, поручујући само једно – нисте сами!

 

За све оне који желе да уплате донацију, то могу учинити на динарски рачун.

205-9011007607525-14

 

 

 

 

Глас Западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pomoc. humanost decak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.869.953 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)